rafting_tarom_15

O TARI I RAFTINGU

Date: 22. јуна 2012. at 10:42- by admin- Posted in nekategorizovano- Comment(s): 0

Tara – “Suza Evrope“, jedinstvena, veličanstvena, na dohvat ruke.

Ovo je najlepša i najbistrija planinska reka u Crnoj Gori i šire. Izvire ispod Komova i tekući kanjonom 144 km do Šćepan Polja sa rekom Pivom pravi Drinu, jednu od vodom najbogatijih reka jugoistočne Evrope.

 

Kanjon reke Tare dubok je 1330 m, što ga čini najdubljim kanjonom u Evropi, a posle Kolorada i u svetu. Većim svojim delom nalazi se u Nacionalnom parku “Durmitor“ koji pripada Svetskoj baštini prirodnih dobara UNESCO-a.

Najatraktivniji deo kanjona dužine oko 90 km (od Šljivanskog do Šćepan Polja), obiluje brzacima (preko 50), divljim pritokama, penušavim vodopadima, velikim brojem pećina. Ova najbistrija reka starog kontinenta je takođe pitka i predstavlja najveći evropski rezervoar pitke vode.

Tara je pravi izazov za sve ljubitelje vode i prirode, a ukoliko još uvek ne znate kako je to kad vam proradi adrenalin, nakon ovog raftinga Tarom svakako ćete biti bogatiji za ovo iskustvo.

Odlazak sa nama podrazumeva prelepu prirodu, druženje, zabavu, odmor, avanturu, ali i sjajnu organizaciju i sigurnost.

 

Niz reku se spuštamo u gumenim čamcima koji su specijalno rađeni za divlje vode, kapaciteta 8 ljudi, kojima upravljaju naši raft vodiči (skiperi).

Pre svakog polaska, upoznajemo Vas sa samim programom, sa onim šta nas očekuje, kako se i kada kako se treba ponašati, ali i sa opremom kako bi ovaj doživljaj bio sasvim ugodan i siguran.

U toku letnje turističke sezone temperatura vode iznosi maksimalno 11-12 stepeni, zbog toga ćete biti opremljeni najkvalitetnijim zaštitnim neoprenskim odelima i čizmicama, koje imaju ulogu da Vas greju i štite, kao i zaštitnom kacigom i spasilačkim prslukom. Tek tada smo spremni suočiti se sa Tarom i njenim izvanrednim bukovima.

 

 

Uglavnom celokupan ugođaj se drastično popravlja ukoliko cela posada i svi učesnici raftinga aktivno učestvuju u spustu i ovako još više doprinose potpunom doživljaju.

Uostalom, sigurni smo, da ćete biti iznenađeni koliko se ovi trenuci koji nas i Vas očekuju u zajedničkom spuštanju niz Taru, ne mogu ni približno dobro opisati i približiti rečima. Baš iz tog razloga i ovog leta čeka nas ogroman broj spuštanja i sjajnog provoda. Vidimo se!

 

Comments are closed.