216378_1780966167033_1325815633_31759611_7976939_n

Takmičarski rafting

Date: 24. фебруара 2012. at 03:04- by admin- Posted in Vesti- Comment(s): 0

TAKMIČARI LIMANA

Rezultati – devojke NK LIMAN

EC NIS 2011 pozivnica

Novinski clanci

EC NIS 2010

EC STRUMA 2010 pozivnica

WC NIS 2009 MEN

WC NIS 2009 WOMEN

Struma pozivnica 2008

EC LIM 2008

Liman pozivnica 2007

 

Nakon još jedne završene sezone u domaćoj ligi, i mnogobrojnih Evro kupovaa na kojima smo učestvovali, na kraju moramo biti zadovoljni. Samim tim što nas krajem avgusta očekuje juniorsko Svetsko prvenstvo, ali i seniorsko Evropsko prvenstvo u Češkoj. Na skoro svim takmičenjima u zemlji i okruženju okitili smo se medaljama, osvojili drugo mesto u Srpskoj ligi, i sada sa neizvesnošću isčekujemo svetsko prvenstvo. Pogledajte slike u odeljku FOTO, i naći ćete po nešto o svakom takmičenju.

Iza nas je još jedan uspešno održan Evro kup na reci Nišavi. Uz odličnu atmosferu i takmičarski duh za bodove u Evro kupu, Državnom prvenstvu, Regionalnoj ligi i Univerzitetskom prvenstvu takmičilo se dosta domaćih i stranih ekipa.

REZULTATI:

Rafting European Cup

Serbian Rafting League

Serbian University Rafting Championship

I ove godine sa zadovoljstvom vas pozivamo da uzmete učešće na:  Državnom prvenstvu, Regionalnoj ligi, Evropskom kupu i po prvi put Univerzitetskom otvorenom prvenstvu u Raftingu. Nautički klub Liman- Zemun organizator.

Pozivnica – OVDE.

Aplikacija – OVDE.

 

NK Liman Zemun
Juniorska ekipa

S leva na desno: Miša Stojmenov (funkcioner opštine) Bogdan Ribarić, Marko Stojanović, Aleksandar Pantelić, Boris Purjakov, Miloš Pantelić i Stefan Vasiljević

 

Naša priča počela je aprila, 2011. godine, na našoj najmoćnijoj reci, Dunavu, u Zemunu. Obzirom da smo svi iz iste priče, jer smo i ranije osetili vodu, trenirajući veslanje, nije nam bio problem da se naviknemo na ovakav tip sporta. Rafting…

Radost, Adrenalin, Fantazija, Trka, Izazov, Neizvesnost, Granica – to je onaj najprostiji prikaz, najjednostavniji način da nekom u najkraćem opišete posadu čamca, trud, napor, znoj, koji svako od njih napravi, svu posebnost i raznolikost svakoga i jednako srce svih.

Prva ekipa, posada čamca sadržala je 6 momaka – Nikola Čubrilo, Aleksa Suvačarov, Marko Stojanović, Aleksandar Pantelić, Bogdan Ribarić, Milos Pantelić i Igor. A prvo takmičarsko iskustvo dobili smo na EC Korana (Hrvatska), od 16. do 17. aprila 2011. godine. Tada smo prvi put iskusili prave brzake, bukove, osetili stene koje se preteći pomaljaju iz zapenušane vode, uživali u vodopadima koji su svom silom udarali po nama, pre svega osetili radost i zadovoljstvo koje je neizostavno u ovom sportu.

To je bio prvi susret i upoznavanje sa svim onim što nas svakim treningom sve više privlači.

Zatim je usledio Evropski Kup u raftingu – Nišava 2011, od 07. do 08. maja ove godine. To takmičenje pamtićemo zauvek jer ono nosi jednu posebnu draž, prvo što je naš klub organizator ovog kupa, a onda zbog našeg plasmana među domaćim seniorskim ekipama. Na disciplinama slalom i sprint bili smo četvrti, dok smo na spustu imali treće vreme. Ukupan plasman četvrto mesto.

Nakon ovog takmičenja usledile su pripreme na istoj reci, Nišavi. Osmesi, jedinstvo, druženje ni sada nije izostalo, osećali smo se fantastično.

Koristili smo sve što je ova reka mogla da nam pruži, trenirali, vežbali, skakali, bacali safety rope… Napunili baterije u svakom smislu te reči.

Ono što bi izdvojili je rafterski skok u vodu, pa… Procenite sami!

Početkom jula, sastavili smo ekipu, koja je danas u istom sastavu. Pridružili su nam se Jovan Ivanović i Stefan Vasiljević, obojica iz Zemuna.

Svakodnevne treninge na Dunavu zamenili smo na par dana jezerima reke Uvac, posetivši Zlatarsku regatu, takođe u organizaciji našeg kluba. Podigli smo šator u jednoj dolini, na nekoliko minuta od jezera.

Pred samo dešavanje, vreme nas nije služilo i odradili smo jedan kraći, zanimljiv trening na Radoinskom jezeru, po pljusku koji nas je uhvatio čim smo napravili nekoliko prvih zaveslaja.

Ali već sutradan, sunce nije izostalo, kada smo pored mnostva motornih čamaca, uz nekoliko kanuista i kajakaša proveslali 14 kilometara i željno iščekivali da se sutradan susretnemo sa Uvačkim jezerom, koje je definitivno na nas ostavilo najbolji utisak.

Bilo je nestvarno, zaista. Beloglavi supovi, izvori, meandri, ostrva, pećine… Bistra i čista voda, zvuk provlačenja vesala kroz istu…

Doveslavši do Ledene pećine, ušavši u nju, osetivši taj hladan vazduh koji je dopirao iznutra, sve manje smo trošili reči, a sve više se divili i osećali strahopoštovanje prema onom u šta smo sve dublje i dublje ulazili. I opet svi zajedno, jedan za drugim, kao ekipa, kao jedan, svi vrativši sa sobom u Zemun, najlepše slike u glavi.

Kroz sedam dana usledila je Šesta Beogradska regata, u organizaciji Opštine Zemun i našeg kluba. Puno rafting čamaca, kanua, kajaka učestvovalo je na spustu od Batajnice do plaže Lido, dugom 14 kilometara. Po završetku bila su organizovana dva polufinala trke „head2head“ ili „jedan na jedan“, u kojima su učestvovale četiri rafting ekipe.

Plasiravši se u finale, posle lošijeg starta uspeli smo da prestignemo naše rivale i da osvojimo  prvi pehar.

Za treninge, uslove rada u klubu i sve ovo gore navedeno zaslužni su Boris i Slavica.

A svi mi jedva čekamo dan u kome ćemo opet podeliti radost, osetiti adrenalin, ostvariti fantaziju, trkati se protiv reke i protivnika, odgovoriti izazovu i neizvesnosti, i na kraju dokazati da ne postoje granice kad čovek nešto voli.

Stefan Vasiljević

 

 

 

 

 

 

Leave a comment